24 uur per dag bereikbaar telefoon: 06 - 19 27 98 21
24 uur per dag bereikbaar telefoon: 06 - 19 27 98 21

Een uitvaart op uw manier

Persoonlijk
Samen met de nabestaanden geef ik invulling aan persoonlijke uitvaartwensen. Ieder mens heeft een leven geleefd, wijsheden vergaard en anderen geraakt. Dit leven belichten, geeft de uitvaart karakter waaruit men troost en inspiratie kan halen.

Puur
In alle rust en met volle aandacht begeleid ik de nabestaanden in de week van de uitvaart. Een uitvaart verzorgen is mensenwerk. Het is mijn verantwoordelijkheid de nabestaanden eerlijk, geruisloos en integer te begeleiden.

Liefdevol
Liefdevol betekent ook alle tijd en aandacht hebben. Dagelijks is er contact en alles wat niet per direct geregeld hoeft te worden kan wachten tot de volgende dag. Zo ontstaat er rust en ruimte om afscheid te nemen van een dierbare.

Creatief
Samen met de nabestaanden creëer ik een afscheid dat recht doet aan de dierbare. Iedereen heeft andere wensen, een persoonlijk afscheid wordt gekenmerkt door creativiteit.  De vorm van de rouwkaart, afbeeldingen, kleur en teksten worden op maat bepaald. Soms is het even zoeken maar altijd komt er iets persoonlijks uit.

Bewust
Afscheid nemen kan maar één keer. De uitvaart bewust ervaren, geeft rust en kracht en zal een herinnering van waarde worden. Ondanks de emoties en drukte van het moment probeer ik nabestaanden de keuzes bewust te laten maken, zodat ze later met een goed gevoel terugkijken op het afscheid.

Kinderen
Laat kinderen het gevoel krijgen dat sterven bij het leven hoort, zoals een jaar seizoenen heeft. Dat je voor de dood niet bang hoeft te zijn, maar mensen wel verdrietig maakt. Je kunt kinderen leren dat verdriet op een natuurlijke wijze deel kan uitmaken van het leven en dat het niet betekent dat er geen veilige omgeving meer is. We zouden kinderen in het leven het vertrouwen moeten meegeven dat tranen worden gedroogd, niet voor altijd maar altijd weer.