24 uur per dag bereikbaar telefoon: 06 - 19 27 98 21
24 uur per dag bereikbaar telefoon: 06 - 19 27 98 21

Wat te doen bij een overlijden?

Na het overlijden van een geliefde zal een arts de dood constateren en de wettelijke documenten invullen. Daarna kunt u mij bellen, ik ben dag en nacht bereikbaar.

Als iemand in een ziekenhuis of een andere instelling overlijdt, kunt u direct contact met mij opnemen. Samen met u en het personeel kunnen we dan de eerste beslissingen nemen.

U kunt mij 24 uur per dag bereiken
0252 – 37 69 42
06 – 19 27 98 21

Het is prettig wanneer het volgende klaar ligt:
• Papieren van de arts
• Paspoort of trouwboekje
• Polissen
• Kleding voor de overledene

En daarna?
Het eerste dat ik met u bespreek, is waar de laatste verzorging gaat plaatsvinden en wie erbij willen zijn of willen meehelpen. Ook de keuze van de plaats en manier van opbaring wordt gelijk besproken. Dit kan zowel thuis als op een andere plek zijn. Belangrijk is dat de plek u een vertrouwd gevoel geeft.

Daarna richten we ons op de rouwkaart en alle informatie die daarop komt. Denk daarbij aan de dag, tijd en locatie van het afscheid. Vervolgens gaan we verder met de opmaak van de kaart (en wellicht advertentie): teksten, afbeelding, lettertype en kleur. Ook zult u een inschatting moeten maken van de aantallen die nodig zijn.

In de dagen daarna komen onderwerpen aan bod als sprekers, bloemen, vervoer, opbouw van de ceremonie, rituelen, catering et cetera. Niet alles hoeft gelijk besloten te worden.

Ik vind het belangrijk om rust te creëren en voldoende tijd te nemen voor een goede en bewuste besluitvorming.